Tortellini alapok: kezdők is belevághatnak!

A tortellini eredete a háborúig vezethető vissza, először a papok házvezetőnői készítették, ezért is hívták papbecsapósnak ezt a tésztaételt. Ugyanis abban az időben nem mindig jutott tölteléknek való, de egy kis szósszal megbolondították.

Tortellini hozzávalók

– 50 dekagramm rétesliszt
– 4 darab tojás
– só

Tortellini elkészítés

A lisztet kevés sóval keverd össze, halmozd kupacba, melynek közepére készíts egy mélyedést. A mélyedésbe tedd bele a tojásokat és kezd el összekavarni. De arra vigyázz, hogy a tojások ne folyjanak ki a mélyedésből. Ha már nem tudnak a tojások szétfolyni, akkor kezd el összedolgozni az egész tésztát. Csak annyi lisztet használj, amennyit tényleg felvesz. Dagaszd addig, ameddig már puha és rugalmas. Ekkor csavard fóliába és tedd félre pihenni körülbelül 45 percre. Aztán nyújtsd egy milliméter vastagságúra. Vágj belőle négyzeteket. Tedd bele a tölteléket és hajtsd háromszög alakúra, majd a sarkait illeszd össze, formázz tortelliniket. Ezután dobd forró vízbe, és 8-10 perc alatt főzd meg. A megfőtt tésztát forgasd meg vajban, majd mártással, sajttal tálald.
Tortellinit többféle ízesítéssel készíthetsz, lehet sonkás, gombás, sajtos, de akár rikottás is, az ízlésed és a képzeleted szabhat csak határt.

 

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük