Tejszínes, zöldfűszeres tészta: annyira finom, amennyire egyszerű elkészíteni!

tejszines-zoldfuszeres-teszta

Gyakran a legegyszerűbb ételek nyújtják a legjobb ízélményt, és nincs ez másként a tejszínes, zöldfűszeres tésztánál sem: amilyen egyszerű, éppoly nagyszerű.

Tejszínes, zöldfűszeres tészta, hozzávalók 4 személyre

1 csomag durum spagettitészta
500 ml tejszín
50 g frissen reszelt Parmezán sajt
ízlés szerint zöldfűszerek: snidling, metélőpetrezselyem, kakukkfű

Tejszínes, zöldfűszeres tészta elkészítése

Sós, de nem olajos vízben főzd ki a durumtésztát, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl! Amíg a tészta fő, készítsd el a szószt is: lassú tűzön melegítsd meg egy serpenyőben a tejszínt, de ne forrald fel. Vedd le a tűzről és keverd hozzá finoman a reszelt Parmezánt. Addig keverd, míg a sajt meg nem olvad, és sima, lágy krémet nem kapsz. Ekkor kóstold meg és ízlés szerint adj hozzá sót. Ha a tészta elkészült, tedd a lecsepegtetett tésztát a szószos serpenyőbe, és enyhén rázogasd össze, hogy a szósz teljesen bevonja a tésztát. Tegyél félre egy keveset a tészta főzővizéből; ha tálalásig a tészta túlságosan felszívná a szószt, ezzel felengedheted, hogy ne száraz tésztát kelljen feltálalnod.

Tálaláskor szórd meg a zöldfűszerekkel, így a végeredmény garantáltan szemet-szájat gyönyörködtető lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük