Tejszínes, zöldfűszeres tészta: annyira finom, amennyire egyszerű elkészíteni!

tejszines-zoldfuszeres-teszta

Gyakran a legegyszerűbb ételek nyújtják a legjobb ízélményt, és nincs ez másként a tejszínes, zöldfűszeres tésztánál sem: amilyen egyszerű, éppoly nagyszerű.

Tejszínes, zöldfűszeres tészta, hozzávalók 4 személyre

1 csomag durum spagettitészta
500 ml tejszín
50 g frissen reszelt Parmezán sajt
ízlés szerint zöldfűszerek: snidling, metélőpetrezselyem, kakukkfű

Tejszínes, zöldfűszeres tészta elkészítése

Sós, de nem olajos vízben főzd ki a durumtésztát, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl! Amíg a tészta fő, készítsd el a szószt is: lassú tűzön melegítsd meg egy serpenyőben a tejszínt, de ne forrald fel. Vedd le a tűzről és keverd hozzá finoman a reszelt Parmezánt. Addig keverd, míg a sajt meg nem olvad, és sima, lágy krémet nem kapsz. Ekkor kóstold meg és ízlés szerint adj hozzá sót. Ha a tészta elkészült, tedd a lecsepegtetett tésztát a szószos serpenyőbe, és enyhén rázogasd össze, hogy a szósz teljesen bevonja a tésztát. Tegyél félre egy keveset a tészta főzővizéből; ha tálalásig a tészta túlságosan felszívná a szószt, ezzel felengedheted, hogy ne száraz tésztát kelljen feltálalnod.

Tálaláskor szórd meg a zöldfűszerekkel, így a végeredmény garantáltan szemet-szájat gyönyörködtető lesz!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük