Tárkonyos csirkeragu: aki megkóstolja, azt fogja mondani “kérek még!”

tarkonyos-csirkeragu

Ha a csirkehúsból nem hagyományos húslevest szeretnél, hanem valami illatos fűszeres, tartalmas levest, főzz tárkonyos csirkeragut vajgaluskával!

Tárkonyos csirkeragu hozzávalók:

25 dkg csirkemell
1 kis fej hagyma
1 evőkanál olaj
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg burgonya
1-1 sárgarépa és fehérrépa
2 húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
tárkony

A galuskához:
5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg liszt

Tárkonyos csirkeragu elkészítése:

Az apróra vágott hagymát párold meg az olajon, dobd rá a felkockázott húst, és pirítsd meg egy kicsit. Öntsd fel 1 liter vízzel, és ha forr, tedd bele a leveskockákat, és szórd meg tárkonnyal. Sorban add hozzá a felkarikázott répákat, a kockára vágott krumplit, majd a borsót és a gombát.

Amíg fő, a tojáshoz add hozzá a puha vajat, sózd meg, és liszttel gyúrd kemény tésztává. A fele elég lesz, a másik darabot fóliába csomagolva elteheted a fagyasztóba.

Ha minden megpuhult, keverd el a lisztet a főzőtejszínben, és öntsd a levesbe. Csipkedd bele a galuskatésztát, főzd még öt percig, és tálalhatod!

Aki megkóstolja, csak ennyit fog mondani: kérek még!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük