Tandori csirke: nemcsak isteni finom, de egészséges is!

tandori-csirke

A Tandori csirke sokunk kedvence, és bár az eredeti speciális edényben vagy faszénen sütve készül, bátran megpróbálkozhatunk az elkészítésével hagyományos sütőben is.

Tandori csirke hozzávalók (4 személyre)

8 db csirke alsócomb, lebőrözve
olajspré
a marinádhoz:
3 dl natúr joghurt
fél vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, préselve
1 teáskanál piros paprika (lehetőleg füstölt)
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál Cayenne bors
1 teáskanál só
1 evőkanál Garam Masala fűszerkeverék

Tandori csirke elkészítése

A marinád hozzávalóit alaposan keverd össze egy pohárban.

Tedd a lebőrözött csirkecombokat egy jól záródó edénybe vagy fagyasztó zacskóba, öntsd rá a marinádot, és pihentesd a hűtőben legalább 8 órán keresztül.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, bélelj ki egy tepsit alufóliával és állítsd rá a sütőrácsot – ez majd a mosogatásnál lesz nagy segítségedre. Vedd ki a húst a hűtőből, csepegtesd le a marinádot (vissza a zacskóba!), és helyezd a húst a sütőrácsra. Előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd vedd ki, kend be a húst vastagon a marináddal, fordítsd át, és a másik oldalát is kend be vastagon marináddal. Süsd újabb 10 percig, majd vedd ki a sütőből, kend be vastagon marináddal, fordítsd át, a másik oldalt is kend be marináddal, spricceld be olajsprével, és tedd vissza a sütőbe 10-15 percre. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig.

Természetesen a csirke más részeiből is elkészíthető az étel, de akkor a sütési időt is annak megfelelően kell módosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük