Sajttorta: csak akkor lesz a világ legfinomabbja, ha te készíted el! Kezdj hozzá most!

sajttorta-recept

Baráti összejövetel vagy szülinap? A sajttorta mindenhol megállja a helyét. A variációknak pedig csak a fantáziád szabhat határt. Lássunk egy alapreceptet!

Sajttorta hozzávalók (24 cm-es formához):

Az alaphoz:
25 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott (de nem forró) vaj

A krémhez:
65 dkg natúr krémsajt
15 dkg cukor
1 ek. citromlé
1 tk. vanília aroma
1 dl tejföl
3 tojás
1,5 ek. liszt

Sajttorta elkészítés:

Először a kekszet és a vajat összekeverjük, majd a masszát belenyomkodjuk a vajjal alaposan kikent formába. A sütőt előmelegítjük 160ºC-ra és kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük az alapot.

A krémhez homogénre keverjük a hozzávalókat. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele túl sok levegő, mert akkor a tortánk megrepedhet. Ezért a mixert alacsony fordulatszámon használjuk, vagy gép nélkül, fakanállal dolgozzunk. Ha elkészültünk, akkor kenjük a masszát a kész tésztára, és tegyük vissza a sütőbe kb. 50 percre. Vigyázzunk, ne süssük túl! Akkor lesz jó, ha csupán a széle szilárdult meg, a közepe viszont még kocsonyás. Ekkor zárjuk le a sütőt, és nyitott ajtó mellett hagyjuk benne a tortát, amíg kihűl. Fogyasztás előtt még tegyük a hűtőbe, így jobban lehet szeletelni.

A sajttortát díszíthetjük különböző gyümölcsökkel, csokireszelékkel, vagy mandulaforgáccsal is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük