Sajttorta: csak akkor lesz a világ legfinomabbja, ha te készíted el! Kezdj hozzá most!

sajttorta-recept

Baráti összejövetel vagy szülinap? A sajttorta mindenhol megállja a helyét. A variációknak pedig csak a fantáziád szabhat határt. Lássunk egy alapreceptet!

Sajttorta hozzávalók (24 cm-es formához):

Az alaphoz:
25 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott (de nem forró) vaj

A krémhez:
65 dkg natúr krémsajt
15 dkg cukor
1 ek. citromlé
1 tk. vanília aroma
1 dl tejföl
3 tojás
1,5 ek. liszt

Sajttorta elkészítés:

Először a kekszet és a vajat összekeverjük, majd a masszát belenyomkodjuk a vajjal alaposan kikent formába. A sütőt előmelegítjük 160ºC-ra és kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük az alapot.

A krémhez homogénre keverjük a hozzávalókat. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele túl sok levegő, mert akkor a tortánk megrepedhet. Ezért a mixert alacsony fordulatszámon használjuk, vagy gép nélkül, fakanállal dolgozzunk. Ha elkészültünk, akkor kenjük a masszát a kész tésztára, és tegyük vissza a sütőbe kb. 50 percre. Vigyázzunk, ne süssük túl! Akkor lesz jó, ha csupán a széle szilárdult meg, a közepe viszont még kocsonyás. Ekkor zárjuk le a sütőt, és nyitott ajtó mellett hagyjuk benne a tortát, amíg kihűl. Fogyasztás előtt még tegyük a hűtőbe, így jobban lehet szeletelni.

A sajttortát díszíthetjük különböző gyümölcsökkel, csokireszelékkel, vagy mandulaforgáccsal is.

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük