Régi ismerős új köntösben: Borsó krémleves – próbáld ki, imádni fogod!

Lehet, hogy a tél még mindig nem adta fel, de ne keseredj el, egy forró borsó krémleves nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is át fogja melegíteni.

Borsó krémleves hozzávalók

– 30 dekagramm mirelit zöldborsó
– 20 dekagramm füstölt, főtt sonka vagy tarja
– 10 dekagramm füstölt baconszalonna
– 3 fej vöröshagyma
– 1 deciliter tejszín
– 7,5 milliliter húsleves
– 1 evőkanál vaj
– 1 evőkanál liszt
– 1 csokor metélőhagyma
– só
– bors

Borsó krémleves elkészítés

A vöröshagymát vágd apró kockákra. Az apró vöröshagyma kockahalom egyharmadát a vajon pirítsd üvegesre, majd hintsd meg a liszttel. Amikor a liszt aranysárgára pirult, akkor öntsd fel a húsleves lével és forrald össze. Amikor forr, akkor a mirelit zöldborsót felengedés nélkül öntsd bele és újabb öt percig főzd még.
Amíg a leves fő, addig a sonkát vágd apró kockákra, a baconszalonnát pedig szeleteld vékony csíkokra. A sonka és baconszalonna darabokat pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd add hozzá a maradék kétharmadnyi vöröshagymát és párold meg.
Az elkészült levest botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt. Ezt követően keverd hozzá a sonkakockákat, melegítsd össze. Végül ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Mentalevéllel és tejszínnel díszítheted.

Ez a magas fehérjetartalmú leves nemcsak felmelegít, hanem energiával is feltölt. Ráadásul még pár embert meg is tudsz vendégelni, ugyanis ez a mennyiség négy főnek elegendő.

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük