Régi ismerős új köntösben: Borsó krémleves – próbáld ki, imádni fogod!

Lehet, hogy a tél még mindig nem adta fel, de ne keseredj el, egy forró borsó krémleves nemcsak a testedet, hanem a lelkedet is át fogja melegíteni.

Borsó krémleves hozzávalók

– 30 dekagramm mirelit zöldborsó
– 20 dekagramm füstölt, főtt sonka vagy tarja
– 10 dekagramm füstölt baconszalonna
– 3 fej vöröshagyma
– 1 deciliter tejszín
– 7,5 milliliter húsleves
– 1 evőkanál vaj
– 1 evőkanál liszt
– 1 csokor metélőhagyma
– só
– bors

Borsó krémleves elkészítés

A vöröshagymát vágd apró kockákra. Az apró vöröshagyma kockahalom egyharmadát a vajon pirítsd üvegesre, majd hintsd meg a liszttel. Amikor a liszt aranysárgára pirult, akkor öntsd fel a húsleves lével és forrald össze. Amikor forr, akkor a mirelit zöldborsót felengedés nélkül öntsd bele és újabb öt percig főzd még.
Amíg a leves fő, addig a sonkát vágd apró kockákra, a baconszalonnát pedig szeleteld vékony csíkokra. A sonka és baconszalonna darabokat pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd add hozzá a maradék kétharmadnyi vöröshagymát és párold meg.
Az elkészült levest botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt. Ezt követően keverd hozzá a sonkakockákat, melegítsd össze. Végül ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Mentalevéllel és tejszínnel díszítheted.

Ez a magas fehérjetartalmú leves nemcsak felmelegít, hanem energiával is feltölt. Ráadásul még pár embert meg is tudsz vendégelni, ugyanis ez a mennyiség négy főnek elegendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük