Pillanatok alatt elkészül: Tejszínes-gombás tészta

Érzed, milyen krémes? Dobd össze pillanatok alatt a tejszínes-gombás tésztát!

Tejszínes-gombás tészta hozzávalók

Igény szerint 25 dkg vagy 0,5 kg száraztészta (spagetti vagy penne javasolt)
25 dkg csiperkegomba
1 doboz (kb. 2 dl) főzőtejszín
Egy-két gerezd fokhagyma
Csipet Himalaya só
Kevés bors
10 dkg friss petrezselyem levél
olívaolaj
Ízlés szerint trappista vagy parmezán sajt a tetejére

Tejszínes-gombás tészta elkészítés

Főzd meg a tésztát a hagyományos módon: forralj fel egy nagyobb méretű fazékba vizet kevés sóval és olívaolajjal! Tedd bele a tésztát, főzd közepes lángon 8-10 percig, majd szűrd le!
Készítsd el a szószt! Tisztítsd meg a gombát, távolítsd el a törzsét, majd aprítsd fel egy centiméteres darabokra! Kevés olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, maximum néhány percig! Tedd bele a gombát, várd meg, amíg az is megpirul, ízesítsd pici sóval és borssal, majd add hozzá a tejszínt! Kevergesd a szószt, amíg össze nem érik és bugyborékolni nem kezd! Ezután keverd össze a szószt a tésztával, tetejét szórd meg a sajttal még melegen! Tálalás előtt díszítheted petrezselyem-levéllel.

Készíts egyszerűen és gyorsan egy könnyű fogást, amely mindenkinek ízlik!

 

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.