Pesto-s tészta: pillanatok alatt kész és Itáliát idézi az otthonodba!

pestos-teszta

Ízletes, egészséges, és Itália ízeit idézi számunkra a pesto, ami egy gyorsan elkészíthető szósz tésztákhoz, pirítóshoz.

Pesto-s tészta hozzávalók

2 csokor friss bazsalikom
2 dl olívaolaj
10 dkg parmezán sajt
6 dkg fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag tészta, például farfalle (masnitészta)

Pesto-s tészta elkészítése

Hagyományosan mozsárban készül, de a botmixer is megteszi. Mielőtt mindent egy edénybe dobálnál, a fenyőmagot pirítsd meg egy forró serpenyőben. 10 perc alatt megbarnul, ekkor dobd mellé a fokhagymát, és két percig együtt pirítsd. Közben csipkedd apróra a bazsalikomot, és a parmezán kivételével mixelj össze mindent egy kézi robotgéppel. Természetesen a tésztát ne, azt inkább főzd meg sós vízben. A pestóhoz utoljára a reszelt parmezánt keverd, mixeld még egy parányit, és kész is vagy. A kifőtt tészta tetejére mehet a szósz, és ha gondolod, díszítheted. Ha azonban csak gyorsan bekapnád, rajta, nem fogsz csalódni!

Kísérletezhetsz más összetevőkkel is: fenyőmag helyett mandula, bazsalikom helyett rukkola vagy medvehagyma. Kicsit más ízvilág, de egyformán finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük