Pesto-s tészta: pillanatok alatt kész és Itáliát idézi az otthonodba!

pestos-teszta

Ízletes, egészséges, és Itália ízeit idézi számunkra a pesto, ami egy gyorsan elkészíthető szósz tésztákhoz, pirítóshoz.

Pesto-s tészta hozzávalók

2 csokor friss bazsalikom
2 dl olívaolaj
10 dkg parmezán sajt
6 dkg fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csomag tészta, például farfalle (masnitészta)

Pesto-s tészta elkészítése

Hagyományosan mozsárban készül, de a botmixer is megteszi. Mielőtt mindent egy edénybe dobálnál, a fenyőmagot pirítsd meg egy forró serpenyőben. 10 perc alatt megbarnul, ekkor dobd mellé a fokhagymát, és két percig együtt pirítsd. Közben csipkedd apróra a bazsalikomot, és a parmezán kivételével mixelj össze mindent egy kézi robotgéppel. Természetesen a tésztát ne, azt inkább főzd meg sós vízben. A pestóhoz utoljára a reszelt parmezánt keverd, mixeld még egy parányit, és kész is vagy. A kifőtt tészta tetejére mehet a szósz, és ha gondolod, díszítheted. Ha azonban csak gyorsan bekapnád, rajta, nem fogsz csalódni!

Kísérletezhetsz más összetevőkkel is: fenyőmag helyett mandula, bazsalikom helyett rukkola vagy medvehagyma. Kicsit más ízvilág, de egyformán finom!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük