Marhapörkölt alaprecept: egyetlen otthoni menüből sem hiányozhat

marhaporkolt-alaprecept

A férfiak kedvenc ételei között szinte biztosan szerepel a marhapörkölt, különösen akkor, ha vörösborral készül. A recept egyszerű, láss neki a főzésnek bátran!

Marhapörkölt hozzávalók:

1 kg marhalábszár
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba
zsír
só, bors, pirospaprika
2 babérlevél
őrölt kömény
2 dl száraz vörösbor

Marhapörkölt elkészítése:

Zsíron párold meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a nagyobb kockákra vágott marhahúst. Először fűszerek nélkül pirítsd, gyakran kevergetve. Ha a hús kifehéredett, sózd, borsozd meg, és a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Jó sötét színe legyen! Tedd vissza, add hozzá a babérlevelet és a köményt, öntsd fel a borral, és fedő alatt párold legalább másfél órán át. Vigyázz, nehogy megégjen! Időnként keverd meg, és ha szükséges, önts még egy kis bort alá. Ha a hús már majdnem puha, tedd bele a feldarabolt gombát is, és rottyantsd össze még egyszer.

Köretként főtt krumplit, galuskát vagy tésztát adhatsz mellé, és még véletlenül se feledkezz meg a vörösborról! Biztosan maradt még egy-két pohárnyi az üvegben!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük