Marhapörkölt alaprecept: egyetlen otthoni menüből sem hiányozhat

marhaporkolt-alaprecept

A férfiak kedvenc ételei között szinte biztosan szerepel a marhapörkölt, különösen akkor, ha vörösborral készül. A recept egyszerű, láss neki a főzésnek bátran!

Marhapörkölt hozzávalók:

1 kg marhalábszár
2 nagy fej hagyma
25 dkg gomba
zsír
só, bors, pirospaprika
2 babérlevél
őrölt kömény
2 dl száraz vörösbor

Marhapörkölt elkészítése:

Zsíron párold meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a nagyobb kockákra vágott marhahúst. Először fűszerek nélkül pirítsd, gyakran kevergetve. Ha a hús kifehéredett, sózd, borsozd meg, és a tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Jó sötét színe legyen! Tedd vissza, add hozzá a babérlevelet és a köményt, öntsd fel a borral, és fedő alatt párold legalább másfél órán át. Vigyázz, nehogy megégjen! Időnként keverd meg, és ha szükséges, önts még egy kis bort alá. Ha a hús már majdnem puha, tedd bele a feldarabolt gombát is, és rottyantsd össze még egyszer.

Köretként főtt krumplit, galuskát vagy tésztát adhatsz mellé, és még véletlenül se feledkezz meg a vörösborról! Biztosan maradt még egy-két pohárnyi az üvegben!

Ihirek

Az <a href="https://ihirek.hu">ihirek.hu</a> egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek. <a href="https://ihirek.hu/helyi/">Helyi portáljaink</a> <a href="https://ihirek.hu/tematikus/">Tematikus portálok>></a>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.