Mai “tízujjmegnyalós”: Csokis keksz (cookie)

Nemcsak karácsonykor majszolhatsz amerikai cookie-t, ha megsütöd ezt a csokis kekszet. Gyors és finom, ráadásul pénztárcabarát is.

Csokis keksz (cookie) hozzávalók

– 20 dekagramm liszt
– 3 teáskanál sütőpor
– 15 dekagramm kristálycukor
– 15 dekagramm vaj
– 2 darab tojás
– 15 dekagramm étcsokoládé

Ha barna tésztát szeretnél, akkor adj még hozzá 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport.

Csokis keksz (cookie) elkészítés

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a megolvasztott vajat a tojásokkal egy robotgép segítségével keverd jól össze. Az étcsokoládét vágd apró kockákra, majd egy fakanál segítségével óvatosan keverd bele a masszába.
A tepsidet béleld ki sütőpapírral, majd apró halmocskákat rakj körülbelül három centiméter távolságra. Ez a távolság azért szükséges, mert a halmocskák szét fognak terülni, s ha nem volt meg a kellő távolság, akkor a kekszeid össze fognak nőni. Természetesen az élvezeti értékéből ebben az esetben sem fog semmit veszíteni a kekszed.
A kekszeket 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül tíz-tizenkét percig süsd.

Megfelelő tárolás mellett sokáig eláll, már ha marad belőle. Ha magadnak akarod megtartani, akkor semmiképp ne vidd be a munkahelyedre, mert a kollégáid hamar el fogják kapkodni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük