Mai “tízujjmegnyalós”: Csokis keksz (cookie)

Nemcsak karácsonykor majszolhatsz amerikai cookie-t, ha megsütöd ezt a csokis kekszet. Gyors és finom, ráadásul pénztárcabarát is.

Csokis keksz (cookie) hozzávalók

– 20 dekagramm liszt
– 3 teáskanál sütőpor
– 15 dekagramm kristálycukor
– 15 dekagramm vaj
– 2 darab tojás
– 15 dekagramm étcsokoládé

Ha barna tésztát szeretnél, akkor adj még hozzá 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport.

Csokis keksz (cookie) elkészítés

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a megolvasztott vajat a tojásokkal egy robotgép segítségével keverd jól össze. Az étcsokoládét vágd apró kockákra, majd egy fakanál segítségével óvatosan keverd bele a masszába.
A tepsidet béleld ki sütőpapírral, majd apró halmocskákat rakj körülbelül három centiméter távolságra. Ez a távolság azért szükséges, mert a halmocskák szét fognak terülni, s ha nem volt meg a kellő távolság, akkor a kekszeid össze fognak nőni. Természetesen az élvezeti értékéből ebben az esetben sem fog semmit veszíteni a kekszed.
A kekszeket 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül tíz-tizenkét percig süsd.

Megfelelő tárolás mellett sokáig eláll, már ha marad belőle. Ha magadnak akarod megtartani, akkor semmiképp ne vidd be a munkahelyedre, mert a kollégáid hamar el fogják kapkodni.

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük