Lasagne alaprecept: ha ezt egyszer elkészíted, mindig ezt fogják tőled kérni!

lasagne-recept

Imádod az olasz ízeket? Nem tudsz ellenállni, ha lasagne-ról van szó? Csináld meg otthon saját kezűleg!

Lasagne alaprecept hozzávalók

A tésztához:

  • 1 db nagyobb tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csipet só

A raguhoz:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb darab sárgarépa
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 2 dl 100%-os paradicsomlé
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított oregano
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 csipetnyi apró szegfűszeg
  • 2 evőkanál ketchup
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 kávéskanál majoránna

A besamelmártáshoz:

  • 7 dkg vaj
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 4 dl forró tej
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió

A szóráshoz:

  • 20 dkg mozzarella (trappista v. bármilyen félkemény sajt)

Lasagne alaprecept elkészítése 

A hagymát, a fokhagymát és a répát vágd apróra és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, amit fehéredésig pirítsd. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá az összes fűszert és főzd sűrűre.
A vajat olvaszd fel és keverd simára a liszttel. Öntsd fel a forró tejjel és add hozzá a fűszereket. Körülbelül 2 perc alatt besűrűsödésig főzd.
A tojásból és lisztből gyúrj tésztát, kevés sót is tegyél bele. A tésztádat nyújtsd papírvékonyra, majd tedd félre.
Vajjal kenj ki egy hőálló tálat vagy tepsit, melybe rétegezve kell beleraknod az alapanyagokat: tészta, besamelmártás, ragu. Addig rétegezd, amíg fér az edénybe. Az alján mindenképpen tészta legyen az első réteg, a tetején pedig besamelmártás a záró réteg, melyre szórd rá a reszelt sajtot. Majd süsd 25 perc alatt aranybarnára 200 fokos sütőben.

Akár forrón is fogyasztható, de ha nem szeretnéd, hogy szétessen, akkor várj egy keveset a szeleteléssel.

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük