Különleges zöldségleves: ha gyorsan kell valami elképesztően finom és tápláló

zoldseg-leves

Mitől különleges a zöldségleves? Attól, hogy nem lehet kétszer ugyanúgy elkészíteni.

Különleges zöldségleves hozzávalók:

2-3 db burgonya
1-1 szál sárgarépa és petrezselyem
zöldborsó, karalábé, karfiol, kelbimbó, hagyma, paprika, paradicsom stb. (amit még a kamrában és a fagyasztóban találsz)
kevés étolaj
őrölt pirospaprika, só
ételízesítő (vagy friss fűszernövények)

A grízgaluskához:
1 ek. búzadara (gríz)
2 ek. liszt
1 db tojás

Különleges zöldségleves elkészítés:

A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk (a kisebb darabok hamarabb főnek). A fazékba öntünk egy kevés olajat, majd a hosszabb főzési igényű alapanyagokat (burgonya, gyökérzöldségek, karalábé) kicsit megfuttatjuk. Ezután levesszük a tűzről és szórunk rá kevés pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük vízzel, fűszerezzük és főzzük tovább. Amikor félig megfőttek a zöldségek beletesszük a levesünkbe a kevesebb főzést igénylő alapanyagokat (pl. karfiol, paprika, paradicsom).

Ha minden zöldségünk megfőtt, elkészítjük a grízgaluskát. A lisztet, a grízt és a tojást jól összekeverjük. A végeredmény nokedli tésztára fog emlékeztetni, úgyhogy elővesszük a nokedli szaggatónkat és belejuttatjuk a keveréket a levesbe. Amikor a betétünk feljött a leves tetejére készen is vagyunk.

Ha gyorsan valami finomat szeretnél, akkor a zöldségleves egy remek választás.

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük