Könnyű édesség, amit mindenki szeretni fog: különleges piskótatekercs

Könnyű édesség, amit mindenki szeret: különleges eperhabos piskótatekercs.

Különleges piskótatekercs hozzávalók

A tésztához
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint kevés sütőpor vagy szódabikarbóna
némi zsiradék: zsír vagy vaj

Krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej (legalább 2,8%-os)
4 evőkanál kristálycukor
Egy evőkanál porcukor
4 szem friss eper
1 csomag (kb 2 dl) habtejszín

Különleges piskótatekercs elkészítés

Süsd meg a piskóta alaptésztát: válaszd szét a tojásokat, a fehérjét a cukorral és esetleg a sütőporral verd kemény habbá, majd dolgozd el benne a sárgáját és a lisztet! A kivajazott tepsibe töltsd bele a masszát, majd süsd 180 fokon 15 percig! A kész tésztát borítsd ki egy tiszta konyhakendőre és tekerd fel még melegen! Ízlés szerint porcukrozhatod.

A krémhez főzd meg a pudingport a hagyományos módon a cukorral! Ha kicsit hűlt, dolgozd össze a habtejszínnel, majd add hozzá az eperdarabokat! Töltsd meg vele a piskótát és hagyd kihűlni!

Lepd meg magad egy nehéz hét után ezzel a csajos álom-süteménnyel, hogy könnyebben induljon a hét!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük