Klasszikus bolognai recept: nemcsak a gyerekek kedvence!

bolognai-spagetti

Alig akad olyan ember, aki ne szeretné, a gyerekek pedig egyenesen rajonganak érte: ez a bolognai spagetti. Te is összedobhatod akár egy hétköznapi vacsorára!

Klasszikus bolognai hozzávalók

50 dkg darált hús
5-6 paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 kis zellergumó
2 evőkanál olaj
só, bors, bazsalikom
pici cukor
spagetti
sajt (parmezán vagy más kemény sajt)

Klasszikus bolognai elkészítése

A paradicsomot mártsd forró vízbe, hogy könnyen le tudd húzni a héját, majd kockázd fel. Az apróra vágott hagymát párold meg az olajon, add hozzá a darált húst és pirítsd kifehéredésig. Tedd bele a paradicsomot, a fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát, zellert. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, majd lassú tűzön főzd 40-50 percig, amíg sűrű mártást nem kapsz. Kicsi cukorral édesítheted, ha szükséges. Közben sós vízben főzd meg a spagettit, és készítheted a tányérokat. Halmozd egymásra a tésztát, szószt, sajtot, és tűzz rá egy-két bazsalikomlevelet.

Tálaláskor tölthetsz mellé egy pohár száraz vörösbort, persze csak a felnőtteknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük