Klasszikus bolognai recept: nemcsak a gyerekek kedvence!

bolognai-spagetti

Alig akad olyan ember, aki ne szeretné, a gyerekek pedig egyenesen rajonganak érte: ez a bolognai spagetti. Te is összedobhatod akár egy hétköznapi vacsorára!

Klasszikus bolognai hozzávalók

50 dkg darált hús
5-6 paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 kis zellergumó
2 evőkanál olaj
só, bors, bazsalikom
pici cukor
spagetti
sajt (parmezán vagy más kemény sajt)

Klasszikus bolognai elkészítése

A paradicsomot mártsd forró vízbe, hogy könnyen le tudd húzni a héját, majd kockázd fel. Az apróra vágott hagymát párold meg az olajon, add hozzá a darált húst és pirítsd kifehéredésig. Tedd bele a paradicsomot, a fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát, zellert. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, majd lassú tűzön főzd 40-50 percig, amíg sűrű mártást nem kapsz. Kicsi cukorral édesítheted, ha szükséges. Közben sós vízben főzd meg a spagettit, és készítheted a tányérokat. Halmozd egymásra a tésztát, szószt, sajtot, és tűzz rá egy-két bazsalikomlevelet.

Tálaláskor tölthetsz mellé egy pohár száraz vörösbort, persze csak a felnőtteknek!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük