Kihagyhatatlan klasszikus: Rántott csirkemell – nyűgözd le vele a családot!

A rántott csirkemell kihagyhatatlan klasszikus, amely minden vendégnél sikert fog aratni, ha ügyesen készíted el.

Rántott csirkemell hozzávalók

– 0,7 kg csirkemell
– 20 dkg liszt
– 4-5 tojás
– 25 dkg zsemlemorzsa
– kevés só
– sütéshez zsiradék: sertészsír vagy növényi olaj

Rántott csirkemell elkészítés

Szeleteld fel a csirkemellet úgy, hogy vékony, klopfolható szeleteket kapj! Picit klopfolj a szeleteken! Sózd be a szeleteket! Készítsd ki külön tálakba a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát! A tojást villával vagy kézi habverővel verd fel! Forgasd meg a húsokat egymás után a hozzávalókban! Ha nem tapadt meg rajtuk a liszt vagy a zsemlemorzsa, tiszta kézzel eldolgozhatod rajtuk. Rakd ki a húsokat egy tálcára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz! Magasabb falú serpenyőben, lábosban vagy olajsütőben forrósíts fel nagy mennyiségű zsiradékot! A forró zsírban süsd át a húsokat úgy, hogy mindkét oldalon aranybarnák legyenek! Papírtörlővel bélelt tálakba szedd ki a húsokat! Krumplipürével és franciasalátával pedig egy ellenállhatatlan, klasszikus hármas lehet.

Nyűgözd le családodat és barátaidat a páratlan rántott csirkemellel!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük