Káprázatosan egyszerű recept: sajttal töltött rántott csirke

Kedvenc rántott csirkemelledet kevésbé érezheted száraznak, ha egy kis sajttal is megbolondítod.

Sajttal töltött rántott csirke hozzávalók

– két nagyobb csirkemell, esetleg combfilé
– két nagyobb szelet trappista (vagy hasonló) sajt
– 30 dkg liszt
– 6 tojás
– 30 dkg zsemlemorzsa
– sütéshez bő zsiradék – sertészsír, olaj vagy vaj
– csipetnyi Himalaya só
– bors, paprika vagy zöldséges ételízesítő ízlés szerint

Sajttal töltött rántott csirke elkészítése

A sajttal töltött rántott csirke esetében kettő szelet csirkemell közé egy vastagabb szelet sajt kerül, majd ez a hármas lesz kipanírozva. Készítsd elő a csirkemellet a hagyományos módon: vágd vékony szeletekre, picit klopfold ki, ízlés szerint sózd meg! Két csirkemellszelet közé tedd a sajtszeletet és próbáld úgy panírozni ezt a triót, hogy az egész egyben maradjon! Vastag panírral érdemes számolnod! Alaposan nyomkodd rá a panír részeit a húsra, a tojásban is többször forgasd meg! Bő, forró zsiradékban hosszan süsd! Bármilyen zöldségkörettel vagy salátával tálalva kiváló vendégváró fogás.

Kápráztasd el ismerőseidet a konyhaművészeteddel, a házi készítésű sajttal töltött rántott csirkemellel!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük