Kaland a konyhában: Csirke saslik

Ha az ízlelőbimbóid valami finom, ízletes, szaftos finomságra vágynak, akkor a gyorsan elkészíthető csirke saslik jó megoldás lehet, hogy kielégítsd eme vágyaidat.

Csirke saslik hozzávalók

• 1 kilogramm csirkemell
• 1 kilogramm burgonya
• 1 kilogramm hagyma
• 30 dekagramm gomba (ha szereted)
• 20 dekagramm kolozsvári szalonna
• csirke fűszersó
• só
• bors
• olaj
• saslik pálcikák

Csirke saslik elkészítés

A csirkemellet, a burgonyát, a hagymát és a gombát vágd háromszor három centiméteres kockákra. A kolozsvári szalonnát fele olyan vastag szeletekre vágd. A csirkemell darabokat forgasd meg az összekevert fűszerekben. Ez után a különböző finomságokat egymás után felváltva szúrd rá a saslik pálcikákra. A tepsit olajozd ki, majd a kiolajozott tepsibe fektesd egymás mellé a saslikokat.
A sütődet melegítsd elő 180 Celsius fokra és a saslikokat süsd 20 percig, az idő letelte után forgasd meg őket és süsd pirosra a felső oldalukat is.
A megadott mennyiség négy fő részére elegendő, persze nagyevők esetében érdemes dupla adagot készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük