Kaland a konyhában: Csirke saslik

Ha az ízlelőbimbóid valami finom, ízletes, szaftos finomságra vágynak, akkor a gyorsan elkészíthető csirke saslik jó megoldás lehet, hogy kielégítsd eme vágyaidat.

Csirke saslik hozzávalók

• 1 kilogramm csirkemell
• 1 kilogramm burgonya
• 1 kilogramm hagyma
• 30 dekagramm gomba (ha szereted)
• 20 dekagramm kolozsvári szalonna
• csirke fűszersó
• só
• bors
• olaj
• saslik pálcikák

Csirke saslik elkészítés

A csirkemellet, a burgonyát, a hagymát és a gombát vágd háromszor három centiméteres kockákra. A kolozsvári szalonnát fele olyan vastag szeletekre vágd. A csirkemell darabokat forgasd meg az összekevert fűszerekben. Ez után a különböző finomságokat egymás után felváltva szúrd rá a saslik pálcikákra. A tepsit olajozd ki, majd a kiolajozott tepsibe fektesd egymás mellé a saslikokat.
A sütődet melegítsd elő 180 Celsius fokra és a saslikokat süsd 20 percig, az idő letelte után forgasd meg őket és süsd pirosra a felső oldalukat is.
A megadott mennyiség négy fő részére elegendő, persze nagyevők esetében érdemes dupla adagot készíteni.

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük