Ínycsiklandozás mesterfokon: fűszeres csirkeszárny

Nem kell a gyorsétterembe menned, ha ropogós csirkeszárnyra vágyik a család. Te magad is ripsz-ropsz elkészítheted.

Fűszeres csirkeszárny hozzávalók (4 adag):

• 12 db csirkeszárny
• 3 gerezd fokhagyma
• 4 evőkanál olívaolaj
• 1 ek szójaszósz
• 1 mokkáskanál só
• 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
• 1 mokkáskanál cayenne bors
• 1 mokkáskanál római kömény
• 1 mokkáskanál őrölt kömény
• 1 csipet majoránna
• 1 mokkáskanál chilipor (ha szeretitek az erőset)

Fűszeres csirkeszárny elkészítés:

A szárnyakat tisztítsd meg, a csücskeit vágd le, mert ezek hamar megégnének. A csirkeszárnyakat a forgónál vágd ketté. Így gusztusosabbak lesznek. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón. Keverd össze az olívaolajjal és a szójaszósszal. Keverd hozzá a fűszereket is. Ebbe a pácba forgasd bele a csirkeszárnyakat egyenként. Tedd be legalább egy órára a hűtőbe. Sorakoztasd egy tepsibe a csirkeszárnyakat. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süsd pirosra őket. Kb. 20 perc után forgasd meg, hogy mindegyik oldala megpiruljon.

Hogy még különlegesebb legyen, tálalj mellé kis tálkába szószt is, hogy mártogatni lehessen.

 

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük