Gyümölcstorta: ahogy anyukám készítette

gyumolcstorta

Egy örök klasszikus, amit minden évszakban elkészíthetsz, s ami egy átlagos hétköznapot is ünnepivé varázsol.

Gyümölcstorta hozzávalók (24cm-es formához):

Piskótához:

3 db tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só

Krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor
4 ek cukor
3 dl tej
10 dkg vaj

Tetejére:

gyümölcs
tortazselé v. zselatin

Gyümölcstorta elkészítés:

A piskóta sütésétől sokan félnek, pedig nem ördöngösség. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk, s közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a sárgákat is. Végül beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

A kész masszát beleöntjük a vajazott, lisztezett tortaformába (használhatsz sima tortaformát is), majd betesszük a 180ºC-ra előmelegített sütőbe.

Amíg hűl a piskóta, van idő elkészíteni a krémet. Ehhez a tejből kiveszünk 5 evőkanállal és csomómentesre keverjük vele a pudingport. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, ezután mehet bele a keverék. Ha a puding kihűlt, akkor hozzáadjuk a vajat.

Végül jöhet az összeállítás. A piskótára rákenjük a pudingos krémet, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, majd leöntjük a zselével, amit a tasakon található módon elkészítettünk.

Még egy kis pihi a hűtőben, és jöhet a mennyei élvezet!

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük