Gyümölcstorta: ahogy anyukám készítette

gyumolcstorta

Egy örök klasszikus, amit minden évszakban elkészíthetsz, s ami egy átlagos hétköznapot is ünnepivé varázsol.

Gyümölcstorta hozzávalók (24cm-es formához):

Piskótához:

3 db tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
csipet só

Krémhez:

1 cs vaníliás pudingpor
4 ek cukor
3 dl tej
10 dkg vaj

Tetejére:

gyümölcs
tortazselé v. zselatin

Gyümölcstorta elkészítés:

A piskóta sütésétől sokan félnek, pedig nem ördöngösség. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk, s közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a sárgákat is. Végül beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

A kész masszát beleöntjük a vajazott, lisztezett tortaformába (használhatsz sima tortaformát is), majd betesszük a 180ºC-ra előmelegített sütőbe.

Amíg hűl a piskóta, van idő elkészíteni a krémet. Ehhez a tejből kiveszünk 5 evőkanállal és csomómentesre keverjük vele a pudingport. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, ezután mehet bele a keverék. Ha a puding kihűlt, akkor hozzáadjuk a vajat.

Végül jöhet az összeállítás. A piskótára rákenjük a pudingos krémet, elrendezzük rajta a gyümölcsöket, majd leöntjük a zselével, amit a tasakon található módon elkészítettünk.

Még egy kis pihi a hűtőben, és jöhet a mennyei élvezet!

 

Ihirek

Az <a href="https://ihirek.hu">ihirek.hu</a> egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek. <a href="https://ihirek.hu/helyi/">Helyi portáljaink</a> <a href="https://ihirek.hu/tematikus/">Tematikus portálok>></a>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.