Gyors, egyszerű, laktató: zöldséges tészta

Gyors, egyszerű, mégis szerethető fogás, amely hó végén is segít túlélni.

Zöldséges tészta hozzávalók

Zöldségek (lehet konzerv vagy fagyasztott is):
20 dkg kukorica
20 dkg bébirépa
20 dkg zöldborsó
ízlés szerint hagyma, fokhagyma

Tészta:
0,5 kg bármilyen tészta (orsó, masni, szarvacska előnyben)
1 evőkanál sertészsír vagy olaj
ízlés szerint só, bors vagy zöldséges ízesítő

Zöldséges tészta elkészítés

1. Hagyományos módon
Főzd ki a tésztát sós-olajos forró vízben 8-10 perc alatt, majd szűrd le és helyezd egy tálba! Kevés zsiradékon, hagyma- és fokhagyma-ágyon pirítsd meg a zöldségeket 3 perc alatt, majd keverd össze őket a tésztával!

2. Egytálételként
Egy magasabb falú serpenyőben vagy egy megerősített aljú lábosban pirítsd meg kevés zsíron a zöldségeket! Ha kicsit megkapta a zsír, öntsd fel kb. fél liter vízzel! Ha a víz felforrt, dobd bele a tésztát is és együtt főzd őket még kb. 20-25 percig.

Igény szerint sóval, borssal még ízesítheted.

Nemcsak a kollégisták és a kisbabások kedvence a zöldséges tészta. Próbáld ki te is: megváltás lesz a meleg vacsora egy rohanós nap után!

 

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük