Gulyásleves gazdagon: az egész család szívét megdobogtatja!

gulyasleves-recept

Ha egy igazi magyar étel ízorgiáját szeretnéd élvezni, vagy esetleg külföldi vendégeidet szeretnéd elkápráztatni, akkor a tuti megoldás számodra a saját főzésű gulyásleves tálalása.

Gulyásleves gazdagon hozzávalók

– 80 dkg vöröshagyma (nem tévedés, ettől lesz krémes a gulyáslevesünk)
– zsír vagy olaj
– 80 dkg marhahús (lábszár a legjobb)
– 40 dkg sárgarépa
– 20 dkg fehérrépa
– 60 dkg krumpli
– 1-2 paradicsom
– 1-2 paprika
– csipetke (melyet lisztből és tojásból gyúrsz)
– 3-5 teáskanál pirospaprika
– 1 teáskanál köménymag
– bors
– só
– gulyáskrém vagy gulyáskocka (esetleg marhahúsleves-kocka)
– a tálaláshoz pedig friss, ropogós kenyér

Gulyásleves gazdagon elkészítés

A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön süsd üvegesre zsíron vagy olajon. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apró húst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint, míg a hús kifehéredik. Ezután a húst – kevés vizet hozzáadva, éppen hogy ellepje – párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát, a köményt, szórd meg a pirospaprikával és jól keverd össze. Ha elforr a leve, akkor mindig pótold a vizet. Lassú tűzön főzd, ne rotyogjon. A zöldségeket darabold apró kockára. Amikor a hús már majdnem puha, süsd le ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott krumplit, s addig pirítsd, amíg üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 2-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli és a zöldségek is megpuhulnak. Tehetsz bele gulyásleves kockát vagy gulyáskrémet.Végül, ha már elégedett vagy a hús puhaságával, szórd bele a csipetkét és lobogó lében kb. 5 perc alatt folyamatos keveréssel főzd készre.
Az elkészült ízletes levest friss, ropogós kenyérrel tálald. Ne aggódj, mindenki fog kérni egy második tányérral is!

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük