Garantált ízorgia: Narancsos csokitorta

Imádod, ha szádban szétomlik a csokoládé bársonyos íze, egy kis narancsos ízzel megbolondítva? Akkor ne habozz, süsd meg a narancsos csokitortát és minden vágyad valóra válik.

Narancsos csokitorta hozzávalók

A piskótához:
– 5 darab tojás
– 5 evőkanál porcukor
– 3 evőkanál rétesliszt
– 3 evőkanál kakaópor
– fél csomag sütőpor

A krémhez:
– 2 csomag csokoládés pudingpor
– 3 evőkanál kakaópor
– 10 dkg étcsokoládé
– 1 nagy narancs
– 4 evőkanál porcukor
– 25 dekagramm vaj
– 5 deciliter tej

A díszítéshez:
– narancs
– étcsokoládé

Narancsos csokitorta elkészítés

A piskóta elkészítéséhez a tojás sárgáját a porcukorral keverd habosra, majd keverd hozzá a kakaóporból, sütőporból és lisztből készült keveréket. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele az előbb elkészült keverékbe.
A sütéshez használj tizenöt centiméteres átmérőjű sütőformát, melyet sütőpapírral bélelj ki. A sütődet melegítsd elő 180 Celsius-fokra, s süsd meg a piskótádat. Alkalmazz tűpróbát.
A tejből, pudingporból, kakaóporból és porcukorból főzz pudingot. Az elkészült, még meleg pudingba tedd bele az étcsokoládét, reszeld bele a megmosott narancs héját és csavard bele a levét is. Hagyd kihűlni a krémet, majd a vajjal keverd habosra.
Ha kihűlt a piskótád, akkor vágd három vagy öt részre és töltsd meg a rétegeket krémmel.
A tortád külsejét vond be étcsokoládéval, a tetejét pedig díszítsd narancsszeletekkel.

Az ízorgia garantált!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük