Fűszeres, forró húsleves: nemcsak a testet, a lelket is megmelengeti

husleves

Nagyanyáink gyógyszerként használták, de ha egészségesek vagyunk, akkor is jólesik egy tányér aranyló húsleves.

Fűszeres, forró húsleves hozzávalók:

2 csomag csirkeaprólék vagy 6 csirkeszárny
2-2 sárgarépa és petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 kisebb krumpli
só, bors, babérlevél
kakukkfű, bazsalikom, gyömbér
csigatészta vagy cérnametélt

Fűszeres, forró húsleves elkészítése:

A csirkehúst mosd meg és tedd fel főni 1 liter vízben. Ha felforrt, vedd ki a fazékból, öntsd le a főzővizet, és kezdd újra! A hús mellé tegyél vöröshagymát, fokhagymagerezdet egyben, répát, petrezselyemgyökeret felkarikázva, krumplit kockázva, majd öntsd fel 2 liter vízzel. Sózd, borsozd, és dobj bele 1-2 babérlevelet. Kezdd el főzni, de ügyelj arra, hogy ne zubogjon, kis lángon, lassan főjön. Nagyjából egy óra múlva puha lesz a hús, ekkor szórd meg az illatos fűszerekkel: kakukkfűvel, bazsalikommal, gyömbérrel. További tíz perc főzés után elkészül, ezalatt külön edényben készítsd el a tésztát, és máris tálalhatod!

Meglátod, a gyomrod és az ízlelőbimbóid is örömmel fogadják majd e hagyományos étket!

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük