Fűszeres, forró húsleves: nemcsak a testet, a lelket is megmelengeti

husleves

Nagyanyáink gyógyszerként használták, de ha egészségesek vagyunk, akkor is jólesik egy tányér aranyló húsleves.

Fűszeres, forró húsleves hozzávalók:

2 csomag csirkeaprólék vagy 6 csirkeszárny
2-2 sárgarépa és petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4-5 kisebb krumpli
só, bors, babérlevél
kakukkfű, bazsalikom, gyömbér
csigatészta vagy cérnametélt

Fűszeres, forró húsleves elkészítése:

A csirkehúst mosd meg és tedd fel főni 1 liter vízben. Ha felforrt, vedd ki a fazékból, öntsd le a főzővizet, és kezdd újra! A hús mellé tegyél vöröshagymát, fokhagymagerezdet egyben, répát, petrezselyemgyökeret felkarikázva, krumplit kockázva, majd öntsd fel 2 liter vízzel. Sózd, borsozd, és dobj bele 1-2 babérlevelet. Kezdd el főzni, de ügyelj arra, hogy ne zubogjon, kis lángon, lassan főjön. Nagyjából egy óra múlva puha lesz a hús, ekkor szórd meg az illatos fűszerekkel: kakukkfűvel, bazsalikommal, gyömbérrel. További tíz perc főzés után elkészül, ezalatt külön edényben készítsd el a tésztát, és máris tálalhatod!

Meglátod, a gyomrod és az ízlelőbimbóid is örömmel fogadják majd e hagyományos étket!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük