Fahéjas sajttorta – mennyei édesség a szádban

Kedvenc könnyű, nyári finomságod egy kis csavarral minden évszakban jól esik: süsd meg egy kicsit és tálald fahéjjal!

Fahéjas sajttorta hozzávalók

25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál cukor (elhagyható)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl natúr joghurt
1 doboz (kb. 2 dl) habtejszín
2-3 db alma a tetejére (elhagyható)

Fahéjas sajttorta elkészítés

Készítsd el az alapot: a vajat olvaszd meg, dolgozd össze a darált keksszel, majd dolgozd el a tortaforma aljába körülbelül egy centiméter vastagon úgy, hogy a tortának egy pici magasított oldalfala is legyen! Ezt megpiríthatod előre a sütőben 180 fokon 5 percig, de nem feltétlenül szükséges.
Jöhet a krém: verd fel a tejszínhabot, majd forgasd össze a liszttel, a cukorral, a tojással és a joghurttal! A masszát helyezd rá az alapra és pirítsd meg 180 fokon 5 percig!
Végül a tetején oszd el az almákat, szórd meg a fahéjjal és ismét pirítsd meg! Alma nélkül is finom, ekkor az utolsó pirítás elmaradhat.

Akár karácsony körül is feldobhatod immár a hangulatot a fahéjas sajttorta segítségével!

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük