Ekler fánk másképp: ha azt akarod, hogy mindenki konyhatündérként emlegessen

ekler-fank-recept

Az Ekler fánk francia sütemény, eredetileg karamellöntettel. Variálni azonban bátran lehet, akár így is:

Ekler fánk hozzávalók:

1,5 dl víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 kisebb tojás
1 kiskanál cukor
csipet só

A krémhez:
4 dl habtejszín
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
25 dkg eper

Ekler fánk elkészítése:

A vajat olvaszd meg, add hozzá a vizet, a sót, a cukrot, és melegítsd fel. Kanalanként adagold hozzá a lisztet, és kevergetve főzd, míg a tészta elválik az edény falától. Hagyd egy kicsit hűlni, aztán egyesével üsd bele a tojásokat és keverd szép simára.

Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal nyomj 10 cm hosszú csíkokat. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, aztán 180 fokon még 10-15 percig. A sütőajtót ne nyitogasd! Ha megsült a tészta, recés késsel vágd le a tetejét.

Készítsd el a pudingot 4 evőkanál cukorral. A tejszínt verd keményre 1 evőkanál cukorral. Az eperből tegyél félre néhány szemet, a többit darabold fel. Kanalazd a fánkokba a pudingot, tegyél rá tejszínhabot és eperdarabkákat. Mehet rá a kalap, egy pötty tejszínhab és egy szem eper.

A franciák is megirigyelnék!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük