Ekler fánk másképp: ha azt akarod, hogy mindenki konyhatündérként emlegessen

ekler-fank-recept

Az Ekler fánk francia sütemény, eredetileg karamellöntettel. Variálni azonban bátran lehet, akár így is:

Ekler fánk hozzávalók:

1,5 dl víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 kisebb tojás
1 kiskanál cukor
csipet só

A krémhez:
4 dl habtejszín
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
25 dkg eper

Ekler fánk elkészítése:

A vajat olvaszd meg, add hozzá a vizet, a sót, a cukrot, és melegítsd fel. Kanalanként adagold hozzá a lisztet, és kevergetve főzd, míg a tészta elválik az edény falától. Hagyd egy kicsit hűlni, aztán egyesével üsd bele a tojásokat és keverd szép simára.

Sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal nyomj 10 cm hosszú csíkokat. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, aztán 180 fokon még 10-15 percig. A sütőajtót ne nyitogasd! Ha megsült a tészta, recés késsel vágd le a tetejét.

Készítsd el a pudingot 4 evőkanál cukorral. A tejszínt verd keményre 1 evőkanál cukorral. Az eperből tegyél félre néhány szemet, a többit darabold fel. Kanalazd a fánkokba a pudingot, tegyél rá tejszínhabot és eperdarabkákat. Mehet rá a kalap, egy pötty tejszínhab és egy szem eper.

A franciák is megirigyelnék!

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük