Egészséges és finom – mi az? Hát a fish and chips (hal burgonyával)

– azaz bundázott hal sült krumplival vagy steak burgonyával. De hogyan is készül ez a finomság?

Fish and chips hozzávalók

0,5 kg halfilé
0,5 kg burgonya
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
ízlés szerint só, bors
sütéshez zsiradék

Fish and chips elkészítés

Hal:
Vágd fel a halfilét vékony szeletekre, majd készítsd el a bundázásához a masszát!
A bunda így készül: öntsd egy edénybe a lisztet, sütőport és a sót, majd engedd fel vízzel (esetleg sörrel) éppen csak annyira, hogy folyékonnyá váljon a masszád! Ez után tedd félre egy fél órára a keveréket, miután letakartad egy tiszta konyharuhával! Majd forgasd meg benne a halszeleteket és forró zsiradékban süsd át alaposan a halszeleteket!

Köret:
Tisztítsd meg és hámozd meg a burgonyát! Vágd fel szeletekre attól függően, hogy milyen stílusú burgonyát szeretnél! A hasábburgonyához ne vágd el keresztben a krumplit, csak hosszában több szeletre vagy hasábra! A steak burgonyához hosszában negyedeld el a krumplit majd vágd ketté keresztben is! A chips formához csak keresztben vágd, nagyon vékony karikákra, akár a hámozóval is! Süsd meg forró olajban!

Minden korosztály kedvence a frissen sült fish and chips. Próbáld ki te is!

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük