Az egyszerűség művészete: kakaós kuglóf

Egy csésze forró kakaó és egy szelet foszlós kuglóf elfogyasztása, a nap kezdésének vagy zárásának fantasztikus pillanata, ahogy szétomlik a szádban a foszlós kalács, melyet átjár a forró kakaó íze.

Kakaós kuglóf hozzávalók

– 90 gramm finomliszt
– 3 darab tojás
– 135 gramm kristálycukor
– 90 gramm instant kakaópor
– 90 gramm darált dió
– 1 csomag sütőpor
– 75 milliliter napraforgó olaj
– 150 gramm kefir
– a forma kikenéséhez 1 evőkanál vaj és egy evőkanál finomliszt

Kakaós kuglóf elkészítés

Egy keverőtálba keverd össze a lisztet, a kakaóport, a darált diót és a sütőport. Egy másikban a kristálycukrot, a tojásokat és az olajat elegyítsd egy homogén masszává. A két keveréket keverd össze, s legvégül add hozzá a kefirt.
A kuglófformádat vajazd és lisztezd ki, majd öntsd bele a kész masszát.
A sütődet állítsd alul-felül sütési módra és 180 Celsius-fokon süsd meg. Tűpróbával ellenőrizheted – melyhez a sütőforma mélysége miatt célszerű hústűt használnod -, hogy átsült-e.
Hagyd kicsit kihűlni, majd kevéske porcukorral meghintve tálalhatod.

Mivel egy adag kuglóf elfogyasztásához többen is kelletek, így lesz kivel elbeszélgetni arról, hogy ki mit gondol a kuglóf eredetéről, a franciáktól vagy az osztrákoktól származik ez az ízletes finomság.

 

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük