Átmelegít a hűvös napokon: sütőtök krémleves

Szívesen ennél egy forró krémlevest, ami átmelegít a hűvös napokon? A sütőtök leves a legjobb választás lehet.

Sütőtök leves hozzávalók:

• 1 darab 1 kilós sütőtök
• 2-3 szem burgonya
• 1 doboz tejszín
• 1 fej vöröshagyma vagy 1 szál póréhagyma
• olívaolaj
• szerecsendió
• bors
• ételízesítő vagy 2 leveskocka
levesbetétnek:
• egy marék pirított tökmag
• tökmagolaj
• kéksajt darabkák
• pirított kenyér

Sütőtök leves elkészítés

A sütőtököt tisztítsd meg és vágd kockákra. A burgonyákkal hasonlóan járj el. A kockára vágott sütőtököt és burgonyát tedd annyi vízbe, hogy bőven ellepje, adj hozzá ételízesítőt vagy leveskockát és tedd fel főni.
A hagymát vágd apró kockákra, a póréhagymát használsz, akkor azt karikázd fel. Bármelyiket használod, kevés olajon pirítsd meg. Körülbelül húsz perc után, mikor a burgonya és a sütőtök kockák puhára főttek, add hozzá a pirított hagymát, és botmixer segítségével pépesítsd. Keverd hozzá a tejszínt és önts hozzá annyi vizet, hogy krémes állaga legyen, menet közben fűszerezd ízlés szerint. Az egészet rottyantsd össze.
Tálaláskor használd a tökmagot és tökmagolajat, esetleg a kéksajtot vagy a pirított kenyérkockákat.

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük